Skip Navigation LinksProjects

Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Programlar

Türkçe Programlara Uluslararası Öğrenci Kabulü

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde tüm lisans ve lisansüstü Türkçe programlara yabancı uyruklu öğrenci kabul edilmektedir.

Uluslararası Öğrenci Kayıt Kabul Koşulları

Türkçe Dil Yeterliği

Doğu Akdeniz Üniversitesinde (DAÜ) yürütülmekte ve eğitim dili Türkçe olan programlara kayıt yaptırmak isteyen uluslararası öğrenciler Avrupa Ortak Dil Kriterleri Çerçevesi tanımlarına uygun olarak dört temel dil yeterliliğine sahip olmalıdır.

Doğu Akdeniz Üniversitesinde (DAÜ) yürütülmekte ve eğitim dili Türkçe olan lisans, yüksek lisans / doktora programlarına başvuran yabancı öğrenci adayları, Türkçe bilgi ve düzeylerini DAÜ tarafından tanınan ve uluslararası geçerliği olan bir sınavla belgelendirmek zorundadır. Bu belgeyi sunamayan adayların Türkçe Dil düzeyleri, DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu (YDİHO) tarafından yapılan Türkçe Dil Sınavları sonucuna göre belirlenir.

Aşağıdaki tablo, DAÜ tarafından tanınan ve YDİHO tarafından yapılan Türkçe Dil Sınavlarını ve Türkçe derslerinden muaf olunması için alınması gereken asgari puanları göstermektedir.

Lisans Öğrencileri için

Tanınan Türkçe Dil SınavlarıEğitim Dili Türkçe Olan Programlar için Muafiyet Koşulları / Asgari PuanGeçerlilik Süresi
TÖMER1B22 yıl
TYS2B22 yıl
DAÜ YDİHO Türkçe Dil Sınavı 2. Aşama602 yıl

Lisansüstü Öğrenciler için

TÖMER1C12 yıl
TYS2C12 yıl
DAÜ YDİHO Türkçe Dil Sınavı 2. Aşama752 yıl

1 YÖK tarafından onaylı devlet üniversitelerinin Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi
2 Türkçe Yabancı Dil Sınavı (Yunus Emre Enstitüsü)

Herhangi bir Türkçe dil sınavı belgesi sunamayan adaylar, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu'nun yaptığı Türkçe Dil Sınavına girerler. Bu sınavda Üniversitenin belirleyeceği taban puanı alanlar eğitime başlama hakkı kazanırlar. Sınavda başarılı olamayanlar hazırlık sınıfında okurlar.