İlköğretim Bölümü Yeni Öğrencileriyle Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 17 Ekim 2016, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü 2016 – 2017 Akademik Yılı’nda bölüme yeni gelen öğrenciler için geçtiğimiz günlerde özel bir oryantasyon etkinliği düzenledi. Üniversitenin geniş kapsamlı olarak düzenlediği Oryantasyon Programı’nda Üniversite hakkında bilgilendirilen yeni öğrenciler, tüm bölüm çalışanlarıyla tanışmak ve bölüm hakkında daha ayrıntılı olarak bilgilendirilmek amacıyla bir araya geldiler.

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam’ın da katıldığı etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Söz konusu etkinliğe Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğrencileri, öğretim elemanları, araştırma görevlileri ve yönetici asistanlar da katıldı.

İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün yeni öğrencilere ‘Hoşgeldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında bölümle ilgili bilgiler verdikten sonra, derslere devam konusunun önemini vurguladı. Öğrencilerin Üniversitenin tüm olanaklarından yararlanmalarını da tavsiye eden Prof. Dr. Üstün, öğrencilerin en iyi şekilde yetişmeleri için her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini ifade etti. Daha sonra söz alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam da öğrencileri en kutsal meslek olan öğretmenlik mesleğini seçtikleri için kutladı. Okul Öncesi ve İlköğretim öğretmenlerinin, yeni neslin en iyi şekilde eğitilmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Osam, öğrencilere çok okumaları, kendilerini geliştirmeleri, öğretmen adayları olarak kendi etik ilke ve duruşlarını şimdiden belirlemeleri tavsiyesinde bulundu.

Ayrıca İlköğretim Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek, Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen, Yrd. Doç. Dr. Süha Kocakuşak, Yrd. Doç. Dr. Eda Kargı ve Yrd. Doç. Dr. Bülent Kızılduman da kendi çalışma alanlarını belirttikleri kısa konuşmalar yaparak, öğrencilere başarılar dilediler.