Tüm Haberleri GösterDAÜ Sosyal Bilgiler Eğitim Programı Öğretmenlere Tanıtıldı
Yayınlanma Tarihi: 26 Ekim 2016, Çarşamba
KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) işbirliğinde yürütülen Temel Eğitim Program Geliştirme (TEPG) Projesi kapsamında geliştirilen Sosyal Bilgiler Eğitim Programı’nın ilk tanıtımı Açık Öğretim Fakültesi’nde Lefkoşa, Girne, Güzelyurt Bölgesi 4. sınıf öğretmenlerine yapıldı. İkinci tanıtım, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda, İskele ve Gazimağusa bölgesi 4. sınıf öğretmenleriyle gerçekleştirildi. Son tanıtım ise Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde tüm 6. sınıf öğretmenlerine yönelik olarak yapıldı.
Sosyal Bilgiler Programı Komisyonu’nun akademik danışmanlığını yapan DAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen, programın detaylarını tanıttıktan sonra katılımcılar tarafından sorulan soruları yanıtladı.
Yeni geliştirilen programın felsefesi Doç. Dr. Erbilen tarafından şöyle ifade edildi: “Sosyal Bilgiler eğitim programı öğrencilerin, geçmişten günümüze insanların, bireyler ve gruplar halinde nasıl birlikte yaşadığını, fiziksel ve toplumsal çevreleriyle nasıl etkileşimde bulunduklarını anlamalarına katkıda bulunacak şekilde düzenlenmiştir. Bununla birlikte öğrencilerin toplumsal olayları araştırmacı bir anlayışla inceleyip doğru bilgiye ulaşmalarını, ulaştıkları bilgileri akıl yürütme süzgecinden geçirerek, akılcı kararlar alabilmelerine ve karşılaştıkları sorunları yaratıcı bir şekilde çözebilme becerileri geliştirmelerine de yardımcı olur. 21. yüzyılın etkin vatandaşları olarak KKTC öğrencilerinin içinde yaşadığı toplumu tarihi, coğrafyası, ekonomisi, kültürü, sanatı, yönetimi ve toplumsal gruplarıyla bir bütünlük içinde anlamaları; doğasına ve insanlarına değer verip onları korumaları ve içinde yaşadıkları topluma etkin bir şekilde katılmaları hedef alınmıştır”.
Doç. Dr. Erbilen, yeni geliştirilen programın, gençlerin özgüven sahibi, özgür ve özerk bireyler olarak yetişmelerine; sosyal ve fiziksel çevrelerine bilgiye dayalı katılım sağlayarak zihinsel, sosyal ve duyuşsal olarak olgunlaşmalarına katkıda bulunacak bireysel ve sosyal beceriler kazandırmayı amaç edindiğini vurguladı.