DAÜ, Yetenek Sınavı İle Öğrenci Kabul Edecek

Yayınlanma Tarihi: 21 Haziran 2014, Cumartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi için Eğitim Fakültesi'ne bağlı, öğretim dili Türkçe olan Müzik Öğretmenliği Lisans Programı, Mimarlık Fakültesi'ne bağlı, öğretim dili İngilizce / Türkçe olan İç Mimarlık Lisans Programı, İletişim Fakültesi'ne bağlı, öğretim dili İngilizce olan Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne bağlı, öğretim dili Türkçe olan Spor Bilimleri Lisans Programlarına özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul edecek. Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim veren Hemşirelik Bölümü Hemşirelik Lisans Programına da portfolyo değerlendirilmesi / mülakat yolu ile de KKTC uyruklu öğrenci alınacak.

DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2014'e katılmayan öğrencilerin de söz konusu yetenek sınavlarına başvurabilecekleri açıklandı. Yapılacak olan yetenek sınavları yaz aylarında kontenjanlar doluncaya dek devam edecek. Lise eğitimini tamamlamış olan KKTC uyruklu öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü'ne yapacakları yetenek sınavı başvuruları ile ilgili detaylı bilgiye 630 1217 numaralı telefondan veya www.emu.edu.tr ve registrar@emu.edu.tr adreslerinden ulaşılabilir.

Müzik Öğretmenliği Lisans Programı Yetenek Sınavı

Tek aşamalı olarak gerçekleştirilecek olan yetenek sınavına adaylar bireysel olarak alınacaktır. Sözlü ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek olan söz konusu sınavda adaylardan 5 adet tek ses işitme-yineleme, 5 adet iki ses işitme-yineleme, 5 adet üç ses işitme-yineleme: majör, minör, makamsal akorlar, 2 adet dört ses işitme-yineleme: 7'li akorlardan, ezgi işitme-yineleme: ikişer motiften makamsal ve tonal iki ayrı melodik cümleyi yineleme, bir okul şarkısı/arya ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesi, enstrümanı ile kendi belirlediği bir eseri seslendirmesi istenecektir. Mülakat sırasında aday öğrenciye müzik alanına ilişkin eğitim geçmişi, adayın kişisel ve akademik özelliklerine ilişkin sorular da sorulacaktır.

İç Mimarlık Lisans Programı Yetenek Sınavı

İç Mimarlık yetenek sınavına katılacak adayların, 25 çoktan seçmeli sorudan oluşan görsel yetenek sınavına 40 dakikalık zaman içerisinde yanıt vermeleri gerekmektedir. Sınav sonucunda başarılı olan adaylar bölüme girmeye hak kazanacaktır.

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Görsel Yetenek Sınavı

Söz konusu sınava katılacak olan adayların genel kültür seviyelerinin, görsel algı düzeylerinin ölçüldüğü ve desen, çizim, grafik, fotoğraf bilgisayar destekli tasarım, görsel tasarım ve sanat çalışmaları v.b alana olan ilgi ve becerilerini içeren portfolyo ile sunum yapmaları gerekmektedir.

Spor Bilimleri Yetenek Sınavı

Spor Bilimleri yetenek sınavına katılacak öğrencilerden yapılacak olan mülakat ile spor geçmişleri hakkında bilgiler alınacaktır. Adayların herhangi bir spor lisansına sahip olmaları avantaj sayılacaktır.