KKTC’ye Yerleşen Öğrencilerin %50’si DAÜ’ye

Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2014, Cuma

2014 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yerleştirme Sonuçları Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Sonuçlara göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerde söz konusu eğitimi almak isteyen öğrencilerin büyük bir çoğunluğu Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) programlarını tercih etti.

2014 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yerleştirme Sonuçlarına göre 241 aday DAÜ'deki programlara kayıt hakkı kazandı. Yerleştirme sonuçlarına göre 98 aday Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 92 aday Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 74 aday Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), ve 64 aday ise Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)'nde pedagojik formasyon eğitimini alabilecek.

DAÜ'yü tercih ederek kayıt hakkı kazanan 241 öğrenci Türk Dili ve Edebiyatı, Sağlık, Matematik, Tarih, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Pare, Rehberlik, Biyoloji, Bilişim Teknolojileri ve Kimya/Kimya Teknolojisi programlarında eğitim alabilme şansına sahip oldular.

Kayıtlar 23 – 27 Haziran'da

T.C. ÖSYM tarafından yapılan sınavlara girerek DAÜ'ye yerleştirilen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı adaylarının kayıtları 23 – 27 Haziran 2014 tarihleri arasında Türkiye'de Tanıtım, İrtibat ve Kayıt Büroları'nda, KKTC'de ise DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü'nde yapılacaktır. Kayıtlar ve bürolar ile ilgili detaylı bilgiye www.emu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.