DAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü'nden Bir Dizi Etkinlik

DAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü
Yayınlanma Tarihi: 10 Haziran 2016, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü 24 Mayıs 2016 Salı günü Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde 2015-2016 akademik yılının sunumunu içeren bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikler, İlköğretim Bölümü öğrencilerinin Yaratıcılık ve Estetik, Materyal Geliştirme, Görsel Sanatlar, Matematik Eğitimi, Topluma Hizmet Uygulamaları gibi çeşitli uygulamalı derslerin iki ve üç boyutlu ürünlerinden oluşan serginin, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ve İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün tarafından açılması ile başladı. İlköğretim Bölümü’nün akademik ve yönetsel çalışanlarının ve öğrencilerinin yanı sıra ailelerin de katıldığı serginin ardından, Okul Öncesi Öğretmenliği Programı 3.sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları projesi olarak sahnelediği “Küçük Ağaç” isimli müzikal izlendi. Senaryosundan kostüm ve dekoruna kadar bütün tasarım ve üretiminin Okul Öncesi Öğretmenliği Programı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ve çocuklara “farklılıklarımız, çeşitliliğimizdir” mesajını vermeyi hedefleyen müzikal, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Daha sonra, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam ve İlköğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün’ün, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edecekleri ve öğretmenlik mesleğinin niteliklerine yakışır öğretmenler olmaları yönündeki dileklerini bildiren konuşmalarının ardından, İlköğretim Bölümü’nden bu yıl mezun olacak öğretmen adaylarına şeref ve yüksek şeref belgeleri törenle takdim edildi. Öğrenciler, öğretim üyeleri, aileler ve konuklar, gün boyunca, eğitim, sanat, estetik ve duygu yüklü verimli bir gün geçirdiler.