DAÜ İlköğretim Bölümü Öğrencileri IX. Ulusal Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresi'ne Katıldı

Yayınlanma Tarihi: 9 Haziran 2014, Pazartesi

Türkiye'deki Eğitim Fakültelerinin Okul Öncesi Eğitim Anabilim dallarınca her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresi'nin dokuzuncusu Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirildi. İki gün boyunca alan uzmanı öğretim üyelerince çeşitli konferansların ve atölye çalışmalarının yürütüldüğü IX. Ulusal Okul Öncesi Eğitimi Öğrenci Kongresi'nde; Türkiye'deki çeşitli üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği programına devam eden öğrencilerce hazırlanan 45 sözlü, 16 poster toplam 61 bildiri sunuldu ve tartışıldı.

DAÜ Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği son sınıf öğrencilerinin, öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Işık Gürşimşek sorumluluğunda Araştırma Projesi I-II dersinde hazırladıkları ve Elif Apapbak ve Hale Sert isimli öğrencilerin "5 – 6 Yaş Çocuğa Sahip Ebeveynlerin Çevre Temizliği ve Doğaya İlişkin Tutumlarının İncelenmesi", Seher İşler'in "Okul Öncesi Öğretmen Adaylarının Çocuklarda Karşılaştıkları Cinsel Sorunların Çözümüne İlişkin Yeterlik Algıları ve Cinsel Eğitimin Gerekliliğine İlişkin Görüşleri" ve Hediye Kaya, Gizem Kaya, Gülmerve Maluk'un "Öğretmen Adaylarının Çocuk Kitaplarında Bulunması Gereken Özellikler Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi" başlıklı projeleri, kongrede yer aldı.

3 proje de kongreye gönderilerek "sözel bildiri" alanında sunum için kabul gördü. Kongrede DAÜ'den katılan öğrencilerin yürüttükleri çalışmalar başarılı bulundu ve sunumları olumlu eleştiriler aldı. Öğrenciler atölye çalışmalarına katılarak bilgi ve deneyimlerini arttırmanın yanı sıra, farklı üniversitelerden gelen öğretim üyeleri ve öğrencilerle tanışma ve kaynaşma olanağına da sahip oldular.