DAÜ İngiliz Eğitimi Bölümü Lisans Programı AQAS Tarafından Ekredite Oldu

Yayınlanma Tarihi: 28 Mart 2014, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi (ELT) Bölümü, Almanya’nın önde gelen akreditasyon kurumlarından biri olan AQAS (Agency for Quality Assurance through Accreditation of Study Programs – Akademik Programların Akreditasyon Kalite Güvence Ajansı) tarafından akredite edildi. 1995 yılında DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan, 2000 yılında ise Eğitim Fakültesi’nin kurucu bölümlerinden biri olarak söz konusu fakülte çatısı altında eğitime devam eden İngiliz Dili Eğitimi Bölümü, lisans, tezli ve tezsiz yüksek lisans ile doktora programlarında eğitim vererek, alanında uzman, çağdaş standartlara uygun, dünya ile rekabet edebilecek niteliklere sahip İngilizce öğretmenleri yetiştiriyor.

Sertifika Töreni İle AQAS Akreditasyonu Takdim Edildi

AQAS akreditasyon kurumu tarafından akredite olan DAÜ, 27 Mart 2014 tarihinde saat 10:30'da Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika töreni ile AQAS akreditasyon belgesini aldı. Söz konusu belge AQAS yetkilisi Ronny Heintze tarafından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak'a takdim edildi.Sertifika töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülşen Musayeva Vefalı, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek uluslararası akreditasyonun son derece önemli olduğunu belirtti. Akreditasyon sürecinin başarı ile geçilmesi için öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve personelin büyük bir özveri ile çalıştıklarını dile getiren Doç. Dr. Vefalı, bölümün beş yıllığına AQAS tarafından akredite edildiğinin altını çizdi.

Fakülte adına konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın, gerçekleştirilen sertifika takdimi ile İngiliz Dili Eğitimi Bölümü'nün kalitesinin tescillendiğini belirterek sürece katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Yalın, diğer programların da benzer akreditasyonlara sahip olabilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağının da altını çizdi.

Prof. Dr. Yalın'ın ardından konuşan AQAS yetkilisi Ronny Heintze, burada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, değerlendirmeler sonucunda DAÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümü'nün AQAS akreditasyonuna sahip olmaya hak kazandığını vurgulayarak uluslararası akreditasyonlara sahip olmanın öneminden bahsetti. Akreditasyonların programların kalitesinin kanıtı olduğunu da dile getiren Heintze, DAÜ'nün kalitenin işareti olan uluslararası akreditasyonlara sahip olduğunu da vurguladı.

Prof. Dr. Öztoprak ise gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ'nün uluslararası akreditasyonlar listesine bir yenisini daha eklemekten duyduğu gururu dile getirerek AQAS yetkilisi Heintze'i de ağırlamaktan son derece memnun olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Öztoprak, uluslararası akreditasyonun gerek bölüm öğrencilerini gerekse öğretim üyelerini motive edeceğine inandığını da belirterek akreditasyon sürecinin başarı ile sonuçlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. AQAS belgesinin takdim edilmesinin ardından İngiliz Dili Eğitim Bölümü 2013-2014 Akademik Yılı Güz Dönemi öğrencilerine şeref ve yüksek şeref belgeleri de takdim edildi.

Söz konusu sertifika törenine Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz, Öğrenci Hizmetleri ile Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, YÖDAK üyesi ve Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necdet Osam ile birçok bölüm başkanı, öğretim üyesi ve öğrenci de katıldı.

Prof. Dr. Öztoprak'a Nezaket Ziyareti Gerçekleştirildi

Gerçekleştirilen sertifika töreni öncesinde AQAS yetkilisi Ronny Heintze, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalın ve İngiliz Dili Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vefalı ile birlikte DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak'a Rektörlük makamında nezaket ziyareti de gerçekleştirdi.

AQAS, Avrupa Birliği (AB) üniversitelerinde öğretmenlik alanındaki bölümleri akredite eden bir akreditasyon kurumu olup, DAÜ İngiliz Dili Eğitimi (ELT) lisans programını AB kalite süzgecinden geçirip, eğitimde AB akreditasyonunu sağlayacaktır. DAÜ İngiliz Dili Eğitimi (ELT) Bölümü mezunları, AQAS akreditasyonu sayesinde AB'de çalışma veya eğitimlerine devam etme konusunda daha da öncelikli bir konumda olabileceklerdir.