Tüm Haberleri GösterDAÜ Eğitim Fakültesi Eğitimde Öncü Rol Oynuyor
Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2014, Cuma
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, hem bilimsel niteliği hem de sosyal sorumluluk bilinciyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eğitim veren Eğitim Fakülteleri arasında öncü rol olmaya devam ediyor. DAÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Eğitim Bilimleri, Güzel Sanatlar Eğitimi, İlköğretim, Ortaöğretim Alanları Eğitimi, Türkçe Eğitimi Bölümü ve İngiliz Dili Eğitimi olmak üzere yedi bölümde ve İngilizce Öğretmenliği Programı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı, Türkçe Öğretmenliği Programı, Okul Öncesi Öğretmenliği Programı, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı, Sınıf Öğretmenliği Programı, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı, Müzik Öğretmenliği Programı, Matematik Öğretmenliği Programı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Programı ve Zihin Engelliler Öğretmenliği Programı olmak üzere onbir öğretmenlik programında eğitimciler yetiştiriyor.
Hayat Boyu Öğrenme
Eğitim Fakültesi, akademik mükemmellik, entelektüel özgürlük, özverili hizmet, güven ve dürüstlük değerlerine bağlı olarak gerek verdiği eğitim, gerekse ürettiği bilgi ile bir marka olma hedefi ile nitelikli alan öğretmeni yetiştirmeyi amaçlıyor. DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın, Fakültenin alanlarında yetkin, nitelikli öğretim elemanlarıyla 7 bölüm ve 12 programda hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, girişimci, iletişim becerileri yüksek, işbirliğine yatkın eğitim kadrosu ile geleceğin öğretmenlerini yetiştirdiklerini belirtti. Prof. DR. Yalın, Eğitim Fakültesi'nde verilen dersler ve sunulan imkanlarla; öğretmen adaylarının problem çözme, girişimcilik ve sosyal becerilere sahip, özgür düşünen ve bunları öğrencilerine kazandırabilecek birer öğretmen olarak yetiştirilmelerinin hedeflendiğinin de altını çizdi.
KKTC'de En Çok Alan Uzmanlığına Sahip Kadroya Sahip
Prof. Dr. Yalın, DAÜ Eğitim Fakültesi'nin Kuzey Kıbıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) alan uzmanlığı açısından en çok öğretim elemanına ve uluslararası akreditasyona sahip tek fakülte olma özelliğini taşıyarak rehberlik rolünü üstlendiğini belirtti. Meslekî bilgi kazandırma yanında 21. yüzyılın özelliklerine sahip öğretmenler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Yalın, fakültenin tüm derslik ve laboratuvarların akıllı tahta sistemleri ile donatıldığını ve adada bilgi ve iletişim teknolojilerinden en etkin yararlanan fakülte olarak ön plana çıktığını vurguladı.
Prof. Dr. Yalın, sözlerine "Fakültemiz kaliteli öğretmen yetiştirme anlayışı yanında Kıbrıs Türk toplumunun gelişimiyle ilgili görevinin de bilincinde olarak hareket etmektedir. Öğretmen adaylarımız birçok sosyal sorumluluk projesine, çeşitli toplumsal etkinliklere katkıda bulunmaktadırlar. Ülkemiz eğitiminin en büyük eksiklerinden biri olan ilköğretim müfredatlarını yenileme projesinin koordinatölüğünü fakültemiz yapmaktadır. Bu proje bugüne kadar adada eğitim adına yapılmış en büyük ve kapsamlı projedir. Yenilenen müfredat ve ders kitaplarıyla birlikte çocuklarımız, girişimci, takım çalışmasına uygun, liderler olacak şekilde dünyayla rekabet edebilir bir anlayışla yetiştirilebilecektir" şeklinde devam etti.
KKTC'de AQAS Akreditasyonuna Sahip Tek Üniversite
Eğitim Fakültesi çatısı altında eğitim faaliyetlerini sürdüren İngiliz Dili Eğitimi Bölümü'nün 2013-2014 öğretim yılında Almanya'nın AQAS (Agency for Quality Assurance through Accreditation of Study Programmes) akreditasyon kurumu tarafından akredite edildiğini vurgulayan Prof. Dr. Yalın, DAÜ Eğitim Fakültesi'nin AQAS akreditasyonuna sahip KKTC'deki tek üniversite olduğunu da vurgu yaptı. Prof. Dr. Yalın AQAS'ın Avrupa Birliği (AB) üniversitelerinde öğretmenlik alanındaki bölümleri akredite eden bir akreditasyon kurumu olduğunu belirterek DAÜ İngiliz Dili Eğitimi ( ELT ) lisans programının AB kalite süzgecinden geçtiğini ve DAÜ İngiliz Dili Eğitimi ( ELT) Bölümü mezunlarının, AQAS akreditasyonu sayesinde AB'de çalışma veya eğitimlerine devam etme konusunda daha da öncelikli bir konumda olduklarını vurguladı.