DAÜ mezunu öğretmenden: "Her öğrenci öğrenme hakkına sahiptir"

Yayınlanma Tarihi: 2 Mart 2017, Perşembe

DAÜ mezunu öğretmenden: "Her öğrenci öğrenme hakkına sahiptir"

DAÜ 5. Uluslararası Kariyer Haftası kapsamında Eğitim Fakültesi'nin davetlisi olarak öğrencilere hitap eden Halil Kalkan, öğretmenlik mesleğinin sevgi ve fedakarlıkla yapılan bir meslek olduğunu anlattı.

Kendisi de bir DAÜ mezunu olan Halil Kalkan, öğretmen adayı gençlere seslenirken kendi öz yaşamından örneklerle başladı. Lise sonrası üniversite seçimini nasıl yaptığını, nelere dikkat ettiğini, DAÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği programına öğrenci olarak geldiğinde aldığı eğitimin özgüven eksikliğini nasıl yok ettiğini ve öğrencilik yıllarında çok güzel dostluklar edindiğini anlatan Halil Kalkan, kendisini dinleyen öğrencilere, okudukları üniversitenin ve öğretmenlerinin değerini iyi bilmeleri gerektiğini tavsiye etti.

Daha sonra, mezun olduktan sonra DAÜ'de kazandığı bilinci ve bilgisini gittiği her yere taşıdığından bahseden Kalkan, gösterdiği birçok fotoğrafla çalıştığı ortamının zorluklarından ve orada yaşayan insanların karşılaştığı yaşam sorunlarından bahsetti. "Herşey bazen planladığınız gibi gitmeyebilir, bazı sorunlar çıkabilir ama asla planlarınızdan vazgeçmeyin" dedi. Meslek hayatının ilk başlarında deneyimsizlik biraz zorlasa da, zaman içinde tedirginliklerin geçtiğini belirten Kalkan, öğretmen adayı öğrencilere, meslek yaşamında soru sormaktan çekinmemeleri gerektiğini, başkalarının deneyimlerinden mutlaka yararlanmalarını, işlerini en iyi şekilde yapmalarını, motivasyonlarını her zaman yüksek tutmalarını ve karşılaştıkları psikolojik şiddete de yenilmemelerini tavsiye etti.

Öğretmenlik fedakarlıktır

Öğretmenlik mesleğinin para kazanmak için yapılacak bir meslek olmadığını, özellikle olanakların çok kısıtlı olduğu bölgelerde öğretmenlik yapmanın, pek çok zorluğa ve fedakarlığa rağmen, insana tarifi imkansız mutluluklar da getirdiğini ifade eden Halil Kalkan, fotoğraf ve videolarla, öğretmenliğini ve müdürlüğünü yaptığı Türkiye'nin Mardin ili Savur ilçesi Çayırönü köyündeki öğrencilerinden ve meslektaşlardan anlamlı ve güzel paylaşımlarda bulundu. En kısıtlı koşullarda bile, yaratıcı öğretme ve öğrenme ortamlarının nasıl mümkün olduğunu çeşitli örneklerle gösteren Kalkan, zaman zaman çok duygulu anların yaşanmasına da neden oldu. Nerede olursa olsun, her öğrencinin öğrenme hakkına sahip olduğunun altını çizen Halil Kalkan'a, konuşmasının sonunda bir anı plaketi takdim edildi.