DAÜ Eğitim Fakültesi, "Bir Ağaç da Sen Dik!" Dedi

Yayınlanma Tarihi: 2 Mayıs 2017, Salı

DAÜ Eğitim Fakültesi, "Bir Ağaç da Sen Dik!" Dedi

İlkokulda eğitim gören öğrencilere örnek olmak, çevre bilinci aşılamak, paylaşım ve birlikte hareket etmenin önemini vurgulamak, okullarımızda çevre eğitimine katkı sağlayıp, daha temiz, daha ferah bir ortamla birlikte duyarlı bir neslin yetişmesine olanak sağlamak amacıyla, geçtiğimiz Cuma günü Gazimağusa'da Alasya İlkokulu ve Şht. Osman Ahmet İlkokulu'nun okul bahçelerine 100 adet fidan dikildi.

Etkinlikte, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in yanı sıra,  DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, öğretim üyeleri ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Programı öğrencilerinin ve İlkokul müdür, öğretmen ve öğrencilerinin büyük bir coşku sergiledikleri gözlemlendi.

Topluma hizmet, çevreye ve doğaya saygı bilinci önemli

Etkinliğe katılan DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam,  Gazimağusa şehri için her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazır olduklarını, öğretmen yetiştiren bir fakülte olarak öğretmen adaylarının da 'topluma hizmet, çevreye ve doğaya saygı' bilinciyle yetişmelerine önem verdiklerini ifade etti. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin Gazimağusa Belediyesi ile birlikte birçok etkinliklere imza attığını belirten Prof. Dr. Osam, Eğitim Fakültesi olarak kendi üstlerine düşen görevi yerine getirmeye her zaman hazır olduklarını ve bu etkinliği ortak olarak düzenledikleri için Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'e teşekkürlerini ifade etti.

Söz konusu etkinlikte yeşil ve toprakla buluşturulan ilkokul öğrencileri, ağaçların önemine yönelik farkındalığın yanı sıra, bilinçli ve duyarlı olmaları konusunda da bilgilendirildiler.