DAÜ Öğretim Üyesi AQAS Uluslararası Uzmanlar Kurul Üyesi Olarak Moldova'da Denetlemelerde Bulundu

DAÜ Öğretim Üyesi AQAS Uluslararası Uzmanlar Kurul Üyesi Olarak Moldova
Yayınlanma Tarihi: 9 Aralık 2015, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Gülşen Musyeva Vefalı, merkezi Almanya'da bulunan AQAS (Agency for Quality Assurance through Accreditation of Study Programs) kurumunu temsilen Moldova Cumhuriyeti'nde Uluslararası Uzmanlar (International Expert) Kurulu'nda görev aldı.

Bugüne kadar Almanya ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde 5.500 üniversite programını denetleyen AQAS, Kasım 2013 yılında DAÜ Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi Bölümü'nü denetlemiş ve değerlendirmeleri sonucunda DAÜ İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Türkiye ve Kıbrıs'ta İngiliz Dili Eğitimi alanında bir ilki gerçekleştirirerek Şubat 2014'te beş yıllık süreyi kapsayan koşulsuz akreditasyon belgesini almaya hak kazanmıştı.

İki AQAS yetkilisi ile Almanya, Romanya ve Polonya'dan katılan Profesörlerden oluşan Uzmanlar Kurulu'nda resmi davet üzerine görev alan Prof. Dr. Gülşen Musayeva Vefalı, Balti Devlet Üniversitesi ve Cahul Devlet Üniversitesi'nde dil eğitimi ve edebiyat lisans programlarını denetledi. Uzmanlar Kurulu kapsamlı özdeğerlendirme evraklarını, akademik personeli, mezunları, mevcut öğrencileri, müfredatı, stratejik planı, öğrenci eğitim çıktılarını, ders içeriklerini, yöntem ve teknikleri, öğrenci ders yükü formlarını (ECTS), çeşitli akademik toplantı tutanaklarını, eğitim olanaklarını, laboratuvar ve kütüphane hizmetlerini detaylı bir şekilde inceledikten sonra değerlendirme raporunu AQAS kurumuna sunacak. Yoğun ama bir o kadar da verimli geçen denetim sürecinin ardından Uzmanlar Kurulu üyeleri ülkelerine döndüler.