20 Kasım Çocuk Hakları Günü

Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2015, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü 20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısı ile etkinlikler düzenleyerek çocuğun oyun hakkına dikkat çekti.

DAÜ İlköğretim Bölümü açıklamasında, Çocuk Haklarına dair sözleşmenin tarihte en geniş kabul gören insan hakları sözleşmesi olduğu vurgulanarak, 20 Kasım gününün tüm dünyada Çocuk Hakları günü olarak her yıl kutlanmakta olduğu ifade edildi. Bu özel günde DAÜ Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü KKTC'de iki farklı etkinlikle "Çocuğun Oyun Hakkına" dikkat çekti. Bu amaçla Lefkoşa SOS Çocuk Köyü Derneği Anaokulu'nda DAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda Kargı ve Öğretim Görevlisi Aliye Ateş'in önderliğinde Okul Öncesi Öğretmenliği 1. sınıf öğrencileri ile "Oyunlarla Büyüsün Çocuklar" konulu oyun ve sanat etkinlikleri gerçekleştirildi.

DAÜ Atatürk Meydanı'nda ise DAÜ Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Elif Üstün ve öğretim üyesi Prof. Dr. Işık Gürşimşek önderliğinde Gazimağusa Belediyesi Anaokulu öğrencilerinin katılımı ile Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği bir dizi oyun etkinliği yapıldı. DAÜ Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü bu iki etkinliği ile çocuk hakları bildirgesi 31. Maddeye; "Oyun çocuğun en temel hakkıdır" maddesine dikkat çekmiş oldu. DAÜ İlköğretim Bölümü tarafından yapılan açıklamada "Bu özel günde şu soruyu biz eğitimciler ve yetişkinler kendimize sormalıyız; Sahip olduğunu düşündüğümüz olanaklar gerçekten çocukların gelişimlerine uygun mu; Çocukların doğadan, tabiattan gerçekten faydalanmaları için fırsatlar sunuyor muyuz yoksa onların temel hak ve gereksinimlerini engelliyor muyuz? Doğada, tabiatta oyun oynama hakkı gibi." sözlerine yer verildi.