Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Sevgili Gençler, Değerli Öğretmen Adayları,

Kendinize meslek olarak öğretmenliği seçip, Fakültemizde eğitim almaya karar verdiğiniz için sizi gönülden kutlarım. Doğu Akdeniz Üniversitesi'n​in sağladığı nitelikli, çağdaş ve öğrenci odaklı ortamda başta kendi çaba ve çalışmalarınızla, sonra da alanlarında yetkin uzman öğretim kadromuzun desteğiyle, iyi birer öğretmen ve aynı zamanda da örnek bireyler olarak yetişeceğinize inancım tamdır. Bizimle geçireceğiniz 4 yıl boyunca hem başarılı bir öğretmen olmanın gerektirdiği mesleki bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanacak, hem de öğretmenliğin gerektirdiği ruh, inanç, aidiyet duygusu ve tutumu da edineceksiniz. Mezun olup giderken temel ilkesi "ezbersiz eğitim" olan, öğrencilerinin yaratıcılıklarını ve buluşçuluklarını destekleyen, onların öğrenme enerjilerini ateşleyen, anadilini doğru ve etkili kullanan, en az bir yabancı dil bilen, aydın ve özgür iradeli öğretmenler olmanızı amaçlamaktayız.

Sevgili öğrencilerim, Üniversitemiz ve dolayısıyla Fakültemiz sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz için kalite güvencesi ile dış denetim ve akreditasyonlara büyük önem vermektedir. Sıklıkla duyduğunuz 'akreditasyon' sözcüğü, o Fakültenin veya Bölümün, belirlenen standartlar çerçevesinde yeterliliğine ve kalite güvence sistemine sahip olduğuna işaret eder. Üniversitemizin diğer Fakülteleri gibi Eğitim Fakültemiz de, YÖDAK ve YÖK akreditasyonuna sahip olmakla kalmayıp, uluslararası akreditasyon kurumlarından da onay alma çabaları içindedir. Bu çabaların sonucunda İngiliz Dili Eğitimi Bölümümüz, 2014 yılında Alman akreditasyon kuruluşu AQAS (Agency for Quality Assurance through Accreditation of Study Programs) tarafından akredite edildi. Diğer bölümlerimiz için de bu çabalarımız sürmektedir.

Değerli gençler, görev yapacağınız kurumlarda fark yaratacak öğretmenler olarak yetişmeniz için biz elimizden geleni yapacağız. Sizlerin de bu yönde çalışacağınıza inanıyorum.

Hepinize sevgi ve saygılarımı iletirim.

Prof. Dr. Ülker Vancı Osam

Dekan (v)​